Rabu…lagi

Hari rabu menjelma lagi..mcm biasa..dari pukul 6:30pm smpi 8pm..pegi umah ‘Adik angkat’..lesson of the day: maths (geometri), french (conjugation),english (reading)…the question is: how to correct his teacher’s mistakes and to convince that he should listen to my advice n methode? ..bcoz he think that the one who gives marks is always right!…problemos betul…aku rasa cikgu dia dah berbulu gak dgn aku sbb aku kate cikgu ni buat soalan merapu untuk level budak ni…heh. Maybe that’s why u will never get full mark dlm peksa kat perancis ni…even QCM..sbb ketidakpenuhan markah itu disumbangkan oleh ketidakperfectan cikgu itu? Understand? Let say u got 18/20..the bedt u can get la…lagi 2 markah tu boleh diconsider sbgi “nobody is perfect”…n satu lagi..yg berbuku di hati ni…knp per 20 untuk full mark? Ape relevant nya? kan susahkan cikgu nak bagi markah? Katekan soalan subjektif ade 15 soalan..mcm mane nak distribute markah? Takkan semua soalan nak mark 20/15? Mesti ade yg lebih menguji minda dari yg lain kan? Lepas tu mintak jawapan mcm per 100. Eg: jawab dua muka surat panjang lebar dapat 2,25..pastu yg panas…member sebelah jawab stgh muka..dpt 3..eish..

Tukar cerita,

dpt email dr pwc untuk confirm interview..alhamdulilah ..cume time tak kena…harap2 dpt tukar..
Pastu untuk pet..dpt gak interview…try my best…voilà!

Actually, post yg lepas agak pnjg tapi terdelete scr tidak sengaja.n poof,,,hilang…maleh den nak re buatnyo!

conclusion : stop genocide in east turkistan! Click link gptd perancis.

Panhouse exclusive view from my house has gone, blocked by this berlin wall..

Advertisements
    • dillahashim
    • March 13th, 2010

    pehh..dpt pwc ke..besnyee.. nanti ko da kje kat sne leh rekomen aku lak kan..huhu
    *jeles gile*

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: