Archive for March, 2010

Indung-indung

Indung Indung kepala lindung
Hujan di udik disini mendung
Anak siapa pakai kerudung
Mata melirik kaki ke sandung

Lahauwala walakuwata
Mata melihat seperti buta
Tiada daya tiada upaya
melainkan Tuhan yang maha esa

Duduk goyang di kursi goyang
Beduk subuh hampir siang
Bangunkan ibu suruh sembahyang
Jadilah anak yang disayang”

Aduh aduh Siti Aisyah
mandi di kali rambut nya basah
Tidak sembahyang tidak puasa
di dalam kubur mendapat siksa

by: Endang S. Taurina

Rabu…lagi

Hari rabu menjelma lagi..mcm biasa..dari pukul 6:30pm smpi 8pm..pegi umah ‘Adik angkat’..lesson of the day: maths (geometri), french (conjugation),english (reading)…the question is: how to correct his teacher’s mistakes and to convince that he should listen to my advice n methode? ..bcoz he think that the one who gives marks is always right!…problemos betul…aku rasa cikgu dia dah berbulu gak dgn aku sbb aku kate cikgu ni buat soalan merapu untuk level budak ni…heh. Maybe that’s why u will never get full mark dlm peksa kat perancis ni…even QCM..sbb ketidakpenuhan markah itu disumbangkan oleh ketidakperfectan cikgu itu? Understand? Let say u got 18/20..the bedt u can get la…lagi 2 markah tu boleh diconsider sbgi “nobody is perfect”…n satu lagi..yg berbuku di hati ni…knp per 20 untuk full mark? Ape relevant nya? kan susahkan cikgu nak bagi markah? Katekan soalan subjektif ade 15 soalan..mcm mane nak distribute markah? Takkan semua soalan nak mark 20/15? Mesti ade yg lebih menguji minda dari yg lain kan? Lepas tu mintak jawapan mcm per 100. Eg: jawab dua muka surat panjang lebar dapat 2,25..pastu yg panas…member sebelah jawab stgh muka..dpt 3..eish..

Tukar cerita,

dpt email dr pwc untuk confirm interview..alhamdulilah ..cume time tak kena…harap2 dpt tukar..
Pastu untuk pet..dpt gak interview…try my best…voilà!

Actually, post yg lepas agak pnjg tapi terdelete scr tidak sengaja.n poof,,,hilang…maleh den nak re buatnyo!

conclusion : stop genocide in east turkistan! Click link gptd perancis.

Panhouse exclusive view from my house has gone, blocked by this berlin wall..

Test

Wednesday…again..like usual..went to my “adik angkat” house..today’s lesson, maths..geometri..then i let him do a “mots cachés” means mencari perkataan tersembunyi…i was very surprised when suddenly his mother gave me six inhalers! ..too generous to be thanked..